За обучението

"Управление на проекти: Холистичен подход" е комбинирано онлайн обучение. Форматът съчетава дигитално съдържание (концепции, подходи, илюстрации), практически задачи, групови онлайн сесии с фасилитатор в реално време за пренос на наученото в реалността и обратна връзка по задачите. По този начин:

 • участниците първо преминават самостоятелно през онлайн материалите – концепции, илюстрации, казуси, самоподготовка, въпроси, отговори и саморефлексия;
 • след това участват в групови онлайн сесии с фасилитатор за дискусия с фокус „пренос към практиката“, консултация, обратна връзка по задачите и насоки.


Основните концепции в проектния мениджмънт са илюстрирани с казус и свързани с него задачи за самостоятелна работа. По време на срещите с фасилитатор ще бъдат обсъдени различни теми: „как е на практика, какво работи и какво не работи при мен, защо и кога“. Ще се дискутират възникналите по време на самообучението въпроси, решенията на задачите за самостоятелна работа и различни практически казуси.

За кого е обучението?

Обучението е предназначено за лидери на екипи и експерти, които имат интерес да развиват уменията си в управлението на проекти, както и такива, които реално прилагат проектния мениджмънт, но имат нужда от „нареждане на парчетата от пъзела“, унифициране на терминологията и по-добро прилагане с разбиране на основните инструменти.

Темите на фокус

 • Основните проектни етапи и специфики на всеки от тях.

 • Превръщане на проектна идея в проект.

 • Основни стъпки и инструменти при проектно планиране.

 • Взаимовръзка и използване на трите класически лостове в управлението на проекти – обхват, ресурси и време – за подобряване на резултатите на проекта.

 • Проследяване изпълнението на проект и основни инструменти, служещи на проектния мениджър.

 • Приключване и оценяване на проект.

Съдържание

 1. Организация

 2. Учебни материали

Цена на обучението

Обучението се провежда в два формата:

 • Онлайн формат за самостоятелно учене  – участниците получават достъп до онлайн базирано съдържание за самоподготовка и практически казус;
 • Комбиниран формат - участниците получават достъп до онлайн съдържанието за самостоятелно учене, допълнено от 3 групови сесии с фасилитатор в реално време.

Посочената цена е с включено ДДС.

Комбиниран формат

При интерес към комбинирания формат, моля свържете се с нас чрез бутона отдолу, за да получите повече подробности и дати на провеждане.

Фасилитатор

Ваня Стоянова

Ваня е професионалист с богат опит в областите, управление на проекти, R&D, подобрения и оптимизация на процеси, оперативен мениджмънт, управление и развитие на хора и екипи, иновации и управление на промяната. Има сериозно портфолио като обучител на вътрешни и външни целеви групи. Понастоящем е Innovation Engagement Manager в Dundee Precious Metals Inc. Преди това е била старши мениджър "Технологични проекти" в Аурубис, където е заемала и позициите мениджър "Подобрения на процеси", Мениджър "Проучване и развитие", била е изследовател в Nanofab. Има докторска степен в областта на металургията от Университета в Тренто, Executive MBA от Шефилдския университет, магистърска степен от Техническия университет в София.